В Кипър цените на традиционните за великденската трапеза храни и продукти са

...
В Кипър цените на традиционните за великденската трапеза храни и продукти са
Коментари Харесай

`И в Кипър продуктите за традиционната великденска трапеза са поскъпнали значително

В Кипър цените на традиционните за великденската софра храни и артикули са значително увеличени в съпоставяне с предходната година. Това демонстрира предпразничното наблюдаване на пазара, извършено от Службата за отбрана на потребителите към комерсиалното министерство, резултатите от което бяха оповестени през днешния ден.

Агнешкото месо е с 25% по-скъпо спрямо предишния Великден, като междинната му цена е малко над 11 евро за кг.

По-евтини други възможности за празничната софра ще са свинското месо, при което има ръст до 5%, и пилешкото, което остава на съвсем същите ценови равнища.

Яйцата костват с 39% повече от предходната година.

Значително нараснали са цените на млякото, олиото, хляба.

При обичайните кипърски великденски тестени произведения „ флауни “ се регистрира растеж от около 4%.

Поевтинява празничната салата. Най-голямо е понижението при оранжерийните краставици – приблизително с 52% за кг, доматите струват с 16% по-малко.

Проучването на цените е обхванало 161 търговски обекти в цялата страна.

От 3 април до през днешния ден здравните управляващи са извършили 470 инспекции в магазини, заведения, складове, производства на храни, не са установени сериозни нарушавания.

Трафикът в супермаркетите стартира да се усилва от през днешния ден следобяд и ще доближи пик на Разпети петък, който е най-натовареният ден за извършване на покупки преди празниците, споделиха от Асоциацията на супермаркетите.

В същото време инфлацията в Кипър понижава. През март тя е 5,8%, което е най-ниската ѝ стойност за последните 13 месеца, заяви Статистическата работа на Кипър.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР